Napi tudósítások a fesztivál eseményeiről képekkel, videókkal

Első nap

2015/06/19. - írta: takacsvera46

2015. június 19.

összefoglaló első nekifutásból, videók nélkül

15:00
Szinte pontosan háromkor eleredt az eső

Bábosok vicces ruhákban, zenészek szép, "korabeli" kosztümökben  várakoztak,
 a nézők még fontolgatták, elinduljanak-e?

15:15

Már csak csepergett, mindenki kijött az árkádok alól és átvonult a szökőkúthoz 

15:30

Megérkezett a GARABONCIÁS EGYÜTTES  gólyalábon  és a tömeg egyre nőtt, ahogy végigvonultak az utcán. Remek produkciójuk megalapozta a hangulatot. Jól megpörgették a kurtalábúakat. Már sokadszor látom ezt a fantasztikus produkciót és mindig pánikrohamot kapok. Pedig azért csinálják, hogy az énféléket ijesztgessék. Közben a cirkusz örömét hozzák. 

16:00

Pályi János tiszteletére az eső is alábbhagyott és egy remek / de hisz tudjuk, hogy mindig remek/ VITÉZ LÁSZLÓ előadással szórakoztatta a visítozó, lelkes nézőket.  Mi a titok, hogy minden időben, minden helyen, ha jól csinálják, a vásári bábjáték hajszálpontosan ugyanazokat a reakciókat váltja ki. Persze van véleményem, de inkább Pályit hallgatom meg holnap és a többi játékost is még a három nap alatt./ videókkal /

1csaba1_536.jpg

17:00

A békéscsabai Napsugár Bábszínház előadása a PARADICSOMLEVES BETŰTÉSZTÁVAL eredetileg ezen a szép udvari színpadon került volna elénk, de érthetően inkább bezsúfolódtunk a kisterembe. Az előadás Lackfi János friss verseskötete alapján készült, kicsiknek.

 

Az előadásokat egy négytagú fiatalokból álló zsűri nézi végig és dönt majd a végén a győztesekről.. Kiadják a

LEGMEGHATÓBB TÖRTÉNET
LEGVIDÁMABB ELŐADÁS
LEGJOBB ZENE
LEGIZGALMASABB BÁBFIGURA
LEGIZGALMASABB LÁTVÁNY
LEGJOBB KÜLFÖLDI ELŐADÁS

díját

20:00

Este aztán valami egészen más következett. 
1csaba2_024.jpg

POPPEN OPERA PODIUM: L'ABBRACCIO DELLA LUNA /HOLDHINTA/ - HOLLANDIA -  Haydn áriákból összeállított történethez készültek bábok, felidézve a korabeli estélyek hangulatát. Horváth Márta különleges nagyon egyedi előadást mutatott be. /Később videóinterjú és részletek /

 még képek a Gyermekszínházi portál facebook oldalán

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napsugarfeszt.blog.hu/api/trackback/id/tr117558192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása